Fosa septica ecologica 2000 litri / 0.6 m
Disponibilitate: In stoc
Pret 1690 LEI / buc
Urmareste-ne

Fosa septica ecologica pentru 4 - 5 persoane cu urmatoarele caracteristici:

 

Dimensiune: Diametru de 1.3m x 1.8 m lungime

Capacitate totala: 2000 litri

Adancimea maxima de ingropat 0.6 m

Garantie: 12 luni

 

Instructiuni montaj

 

Urmatoarele instructiuni sunt destinate pentru a ajuta clientii in procesul de manipulare si instalare a fosei

Exacavarea si pregatirea terenului:

- Dimensionati si pozitionati groapa in concordanta cu planurile inginerului de santier; asigurati-va daca este la cotele proiectate.

- Verificati daca fundul si peretii sapaturilor nu contin pietre de dimensiuni mai mari sau alte materiale solide, caz in care este recomandat sa le inlaturati.

- Fosa septica ecologica se ingroapa in pamant maxim 0.6 m de la partea superioara. Inainte de a se introduce fosa in groapa se pune un strat de nisip de 15 - 20 cm astfel incat eventualele neregularitati ale pamantului (pietre) sa nu afecteze partea inferioara a fosei.

Montajul fosei septice ecologice

- Asigurati-va daca teava de scurgere are panta corespunzatoare (minim1%)

- Fosa septica ecologica se introduce in groapa cu utilaje speciale sau manual cu ajutorul chingilor.

- utilajului care coboara fosa in groapa, trebue sa respecte o distanta suficient de mare de marginea gropii, pentru a evita surparea gropii si caderea utilajului in groapa.

Obligatoriu se va umple cu apa inainte de acoperire si tasare pentru a crea rezistenta in momentul tasarii cu pamant aceasta operatie se va fotografia (se vor face poze cel putin 6 pozitii ) din care sa reiasa clar operatia de umplere cu apa . Aceste poze (fotografii) se vor trimite producatorului si se vor pastra, ele vor face parte din garantie.

- OBLIGATORIU - In fosa se va pune apa, concomitent in ambele compartimente cate 20 cm in, dupa aceea se vor pune 20cm de pamant in jurul fosei care se va uda cu apa. Se vor repeta operatiile in aceiasi ordine pana la umplerea fosei, apoi se vor racorda tevile de scurgere de la casa si cea catre dren ,

- Imbinarea dintre gurile fosei cu prelungirile acestora se va efectua prin mufare (impingere) , a tevii de 200 in interiorul orificiului de acces deja existent pe fosa si se regleaza prin taiere in functie de nivelul solului. SE va sustine cu mana prelungirea si se va pune pamant in jurul acesteia pentru a evita montarea incorecta (stramba) aproximativ 25-30cm de pamant dupa aceea se va completa pamantul peste fosa.

. Capacele de la gurile de vizitare se vor fixa prin presare. Se va continua acoperirea fosei .Pamantul se va tasa cu ajutorul unui furtun cu apa pentru a indeparta golurile de aer formate; este interzisa folosirea de utilaje mecanice pentru tasarea pamantului. In solurile pietroase compactarea (tasarea), acoperirea se va face cu material special de umplutura care sa nu contina corpuri mari colturoase, bucati beton, pietre mari etc.

- Evitati traficul pietonal peste fosa imediat dupa compactare (tasare) cel putin 6 luni.

- Este recomandat sa se lase cativa cm de pamant deasupra nivelului solului peste sapatura pentru a permite asezarea in cadrul gropii.

Atentie! Fosa se ingroapa obligatoriu in zone fara trafic (circulatie) auto. In cazul in care nu se poate evita acest lucru fosa trebuie protejata cu o placa de beton sau incinta betonata proiectata de un inginer de rezistenta in functie de gabaritul autovehicolelor ce vor circula peste aceasta

- Este interzis ca stratul de pamant care este folosit pentru acoperirea eco fosei sa depaseasca 0.6 m

- distanta minima de paman neescavat dintre fosa si campul de drenaj este de 1 m

- Pentru a evita traficul auto peste fosa, zona in care este montata fosa va fi delimitata cu bordura inalta de 15-20 cm, gard viu sau metalic.

- In cazul in care se foloseste pentru evacuarea apei din ultimul compartiment o pompa submersibila cu nivel, aceasta va fi reglata sa nu scoata mai mult de 40% din volumul total. - Fosa nu are conditii speciale de depozitare

Intretinere fose Fosele septice sunt concepute proiectate pentru a folosii bioactivatori deci recomandam folosirea acestora pe toata durata vietii ei.

Fosele septice pe toata durata de functionare se intretin prin Curatire ( vidanjare ) periodica aceasta se face dupa o observare (vizionare) a nivelului de materii solide (grosier) din primul compartiment

.- Prezenta materiei solide in cantitate mica si prezenta luciului apei – nu este nevoie curatarea

-Prezenta materiei solide ( hartie etc ) fara a se vedea luciul apei – este necesara curatarea.

  • Extragerea lichidului si a grosierului de catre vidanja se va face concomitent din ambele compartimente scotand cantitati mici si egale pe rand din cele doua compartimente pana la golirea totala.( ne-am repetat in explicatii pentru a fi mai bine intelesi)

Atentie toate fosele dupa curatare (vidanjare) se reumplu cu apa la fel ca si la montaj , concomitent in ambele compartimente cu cantitati mici si egale.

Nici un review adaugat pentru Fosa septica ecologica 2000 litri / 0.6 m
Produse din aceeasi categorie